Knop- en Legpuzzel Provincies van Nederland 5014

24.95 incl. BTW

Elk stuk van de Puzzel Provincies van Nederland is een met de hand uitgezaagde provincie. Eronder staan de omtrekken en namen van de 12 provincies met hun hoofdsteden. Deze leerzame puzzel biedt veel mogelijkheden tot communicatie en samenspelen. Ook heel geschikt als gezelschapsspel.

Uitverkocht

Beschrijving

Puzzel Provincies van Nederland

Elk stuk van deze prachtige Puzzel Provincies van Nederland is een met de hand uitgezaagde Nederlandse provincie. Eronder staan de omtrekken en namen van de 12 provincies met hun hoofdsteden. Zo leer je een landkaart begrijpen en Nederland kennen. Ook heel geschikt om te communiceren, als gezelschapsspel en voor volwassenen om ons land te leren kennen. Van Harmony Toys, dus van hout, handgemaakt en duurzaam.

Spelen: Bied de puzzel uiteengevallen aan en probeer hem te leggen. Je kunt erbij vertellen: “Alle provincies zijn van de kaart af gevallen en alleen de lijntjes er omheen zijn achtergebleven. Zullen we de kaart weer heel maken?” Maak er een gezellig praatje over, wijs aan in welke provincie je zelf woont, en waar wonen opa en oma? Welke provincie is het grootste, welke is het kleinste? Waar zijn we met vakantie geweest?

Gezelschapsspel A voor 2 – 3 spelers: Maak een grabbelton van de puzzelstukken en neem er om beurten een puzzelstuk uit. Met elk stuk kunnen 3 punten worden behaald. Als de speler aan de vorm ziet welke provincie het is, krijgt die al een punt. Kan de speler het stuk goed kan leggen, dan krijgt die nog een punt. Legt de speler het stuk twee keer verkeerd, dan gaat het terug in de grabbelton. Wie haalt de meeste punten?

Gezelschapsspel B voor 2 – 3 spelers: Bied de puzzel in complete staat aan, zonder dat de spelers alvast hebben kunnen kijken. Om beurten mag een speler de naam van één provincie en de hoofdstad ervan noemen. Daarna kijkt de speler onder het puzzelstuk. Als de namen kloppen, krijgt de speler twee punten; als één naam klopt, krijgt die één punt. Daarna noemt de volgende speler een provincie. Wie haalt de meeste punten? Je kunt ook alleen provincies noemen, of alleen hoofdsteden.

Leeftijd: 5 – 8 jaar en voor volwassenen om ons land te leren kennen. Aantal puzzelstukjes: 12. Gewicht 910 gram. Gebruiksaanwijzing met veel tips voor optimaal speelplezier.

Verpakkingsinhoud: Houten planchet van 39 x 35 x 1 cm met de omtrekken en namen van provincies en hoofdsteden, met 12 egaal gekleurde puzzelstukken. Gebruiksaanwijzing.

Extra informatie

Afmetingen 39 × 35 × 1 cm
Aantal delen

planchet en 12 stukken

Afmetingen

X

Leeftijd

5 – 8 jaar

CE Nummer

x

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Knop- en Legpuzzel Provincies van Nederland 5014” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere suggesties…

Share This